Böngéssz hivatalos weboldalunkon, és érezd jól magad! :)Facebook-on Több Taralmat Találtok!

2021. augusztus 13. 09:09 - Metal TV Hungary

LOWLAND FEST 2021 Magyarország egyetlen Brutal Metal Fesztiválja!

210158627_4228780000517022_1686783341278594219_n.jpg2021 augusztusának elején a hazai underground fémzene rajongói örömmel fogadták a hírt, hogy idén is megrendezésre kerül a Lowland Fest. Az előző évi alkalom után már hagyománnyá vált második felvonás már egy másik, egyben nagyobb helyszínen került megrendezésre, de ugyancsak Hódmezővásárhely területén. A tavalyi után már egy sokkal komolyabb hangvételű és szervezésű zúzda-ünnep hatását keltette ez a fesztivál.

Helyszín

A rendezvény hűen a nevéhez ténylegesen a pusztaság közepén foglal helyet, ahová a Volán se jár! Már a megérkezésünk után rögtön megérintett minket a környezet atmoszférája, ezen a helyen tényleg el lehet felejteni modern korunk civilizációját. A sátorhelyeknél külön pozitívum volt, hogy a vászonházak között több közlekedő folyosó is ki volt alakítva a fák között, nagyon praktikusan működött is ez a rendszer.

A hely felderítésekor a klasszikus alap fesztiválos helyszínek voltak kialakítva (tusoló, mobil-WC, büfé, bárpult, színpad, stb.), azt viszont mindenképp meg kell említeni, hogy ezeket nagyrészt a szervezők szó szerint a két kezükkel hozták össze. Először találkoztunk azzal a jelenséggel is, hogy a WC-ben folyamatosan pótolva volt a papír: kis dolog, viszont hatalmas pozitív gesztus!

Ezek mellett még lehetőség volt tradicionális harci szerszámok és eszközök kipróbálására, mely szerintem nagy sikernek örvendett ebben a közegben. A hőségre tekintettel párakapuk is ki voltak alakítva, amik a koncertek között hatalmas felüdülést nyújtottak.

Összességében a lehető legjobb helyszín lett kiválasztva, a terület adta lehetőségek kihasználása a következő években szerintem még nagyobb fejlődést tud nyújtani a Lowland-nek.

 

Maga a produkció

A környezet és a helyszín miatti pozitív benyomások után nagy érdeklődéssel vártuk a fesztivál legfontosabb részét: a koncerteket. Szerda kivételével minden nap 14 órától másnap hajnal 2-ig, 12 órán át szólt a kíméletlen muzsika. A szervezők külön figyeltek az underground vonal erősítésére, most már viszont külföldi zenekarok is megkapták a lehetőséget. Szerintem a műsorfüzet magáért beszél:

213979156_4233217300073292_4948762989752733808_n.jpg

A hangzásra nem lehetett panasz, mindegyik koncert amin voltunk kellően megdörrent, a hangzás is jól volt kialakítva. A tavalyi évhez képest egy jóval nagyobb színpadon játszhattak a bandák, ami lényeges fejlődési tendenciát mutat. A legnagyobb kuriózumot azonban a színpad előtt biztosított külön emelvény jelentette, ahol bárki bárhogyan élvezhette a koncerteket, hasonlóan az amcsi hardcore bulikhoz. Erre a legjobb példa talán a bécsi Tulsadoom koncertje volt, ahol nem túlzás azt mondani, hogy több ember volt a színpadon, mint a közönségben! :D

Hasonlóan nagy bulizást biztosított például a szerb Infest, a hazai Atrox Trauma, a szintén hazai Vile Disgust, a román Clitgore, és még természetesen az ugyancsak hazai The Wedding at the Slaughterhouse, ahol az anyatermészet a viharok után egy szivárvánnyal engesztelt ki minket a grindcore-osított Mézga-család főcímdal felcsendülése alatt.

A bulihangulat mellett helyet kaptak komolyabb hangvételű produkciók is, a Kill With Hate újjászületésének tekinthető Beneath the Void nemzetközi kvalitású death metallal ajándékozott meg minket. A nagy múlttal rendelkező magyar fekete fém egyik vezető csapata, a Sear Bliss kiváló atmoszférát biztosított a sötét alföldi helyszínen, ahol az idén 25 (!) éves debütáló Phantoms lemezről hallhattunk nagyrészt jó pár remekművet. Rengeteg más emlékezetes koncertélménnyel gazdagodtunk, mindegyik zenekar a maximumot nyújtotta a szervezőkkel karöltve.

 

Konklúzió

Kijelenthető, hogy a Lowland Fest a hazai underground élet egyik legfontosabb eseményévé kezd válni. Ezen sorok írása közben is érezzük azt, hogy Magyarországon hiányzott eddig valami, és ez a rendezvény ezt a lyukat kezdi betölteni nagyon sokak szívében szerintem. 2020 után idén egy hatalmasat lépett előre a fesztivál mind rendezésben, zenei produkcióban, környezetben és koncepcióban is. A metal zene szeretete a hét minden egyes percében kézzel fogható volt, nehéz is megfogalmazni szavakkal ezt. Ha folytatódik ez a tendencia, pár éven belül egy nagyon kiforrott és erős extrém muzsika-ünnep válhat az egészből, ahova minden évben úgy térhetünk vissza, mintha csak otthon lennénk. Izgatottan várjuk a következőt, mi biztosan ott leszünk! Gyertek el ti is!

Underground for Life!
Írta: 
Lipovetz Péter 


211379228_4228500100545012_337613609162394143_n.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://metaltvhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr5116658346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Böngéssz hivatalos weboldalunkon, és érezd jól magad! :)Facebook-on Több Taralmat Találtok!
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/metaltvhungary/