Böngéssz hivatalos weboldalunkon, és érezd jól magad! :)Facebook-on Több Taralmat Találtok!

2020. április 22. 17:04 - Metal TV Hungary

Szvirida András – Abiogenesis

 

 

 Mindig is óvatosan közelítettem az instrumentális formációk lemezeihez, azon belül is a szóló projektek világához. Őszintén elmondva nem is szokásom ilyen fajta lemezeket hallgatni, szóval nagyon kíváncsian álltam neki az Abiogenesis hallgatásának.

Összességében elmondható, hogy ez egy progresszív djent album az Animals as Leaders és a Modern Day Babylon nyomvonalán haladva, mely hallgatása nem jelentett nehézséget számomra, mert különösen kedvelem ezt a műfajt. A fent említett zenekarok hatása erősen érezhető, viszont sikerült egy egyéni hangvételt megfognia Szvirida Andrásnak. Számomra a Submergence Cain páros emelkedett ki, ahol rendkívül jól megfogott pillanatokat lehettet hallani.

Submergence elején hallható Meshuggah-szerű riffelés egy enyhe headbangelésre kényszerített így a négy fal között, majd a szám végére való kiteljesedés egy jól átgondolt komponálási metódusról mutat tanúbizonyságot.

A már említett Cain viszont hatalmas meglepetéseket okozott ezzel az egyfajta törzsi rítusi tánc hangulattal. A vokálokat adó Serga Kasinec remek választásnak bizonyult. Ennél a számnál éreztem azt, hogy a folkos elemek milyen jól tudnak működni a kicsit modernebb felfogású mai zenével. Kevés helyen hallottam ilyet, itt viszont üdítő momentumnak bizonyult a jelenkor monotonitásában.
A dal az alábbi linken meghallgatható:
Spotify

Külön kiemelendő a hangmérnöki munka, az anyag szerintem tökéletesen szól. A telt hangzásban könnyen kivehetőek voltak az apró részletek, valamint ezt a kissé atmoszférikus hangulatot nagyon jól kivitelezték.

Összességében tehát az átlagnál jobb produkciót hallhat az, aki nekifog az Abiogenesis hallgatásának. Tökéletes kis csemege az instrumentális zene kedvelőinek, ahol nem a hangszertudás bemutatása az elsődleges, hanem a zenei kifejezőeszközök dominanciája uralkodik.

Írta: Lipovetz Péter

 

https://szvirida.bandcamp.com/

https://distrokid.com/

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://metaltvhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr9815630754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Böngéssz hivatalos weboldalunkon, és érezd jól magad! :)Facebook-on Több Taralmat Találtok!
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/metaltvhungary/