Böngéssz hivatalos weboldalunkon, és érezd jól magad! :)Facebook-on Több Taralmat Találtok!

2020. július 24. 19:30 - Metal TV Hungary

Ilyen lett a DivideD új albuma

div_byne_cover_hi-1-800x800.png

Mostanában jelent meg a DivideD legújabb lemeze, a Behind Your Neon Eyes, mely meghallgatása után megosztotta érzéseinket. De hát mit is várjon az ember a DivideD-tól?

Az a felünk, amelyik imádja az elemi aréna rockot, a koncerteken duzzadó erőt, és az igazi csápolós, hajrázós számokat, imádja ezt az albumot. Megvan benne minden, amit az előző század zenéiből szeretünk, régről ismerős dallamok köszönnek vissza, a balladákban és a (jobbladákban)  pörgős, bulizós, vidám számokban. A Roll Out, a [Futurenation] és a Don’t Turn Away garantált koncertkedvencek lesznek, de a Space Samurai, The Last Starfighter és a Beam Me Up is kiemelkedő alkotások.

A lemezen számos popkulturális utalás is hallható, például a Space Samurai vége a Szamuráj Jack című animációs mese főcímzenéjére hasonlít kísérteties módon. A Beam Me Up-ban a Star Trek easter egg után szinte közvetlenül a Star Warsból legendássá vált Cantina Band egy részletének metalváltozatát hallhatjuk. Ezek az utalások csak még inkább megerősítik a retro érzést. Érezhető, hogy Brother Belmont és PsyKlon nagyon sokat találkoztak a 21. századi alteregóikkal, és ihletet merítettek a Rockstars Not Dead munkásságából.

Az albumon több vendégénekest is hallhatunk, de külön kiemelendő a Meteorite című szám, melyben a Soilwork és a The Night Flight Orchestra énekesét, Björn Stridet is hallhatjuk. Ez a dal a klip nélkül is egy utazásra invitálja a hallgatót epikusságával, hangulatával, az énekesek duettje pedig tökéletes összhangban van. A zseniálisan elkészített klip pedig hozzá is ad ehhez az egész hangulathoz, ugyanakkor részben újra is értelmezi ezt a számot.

 

Az a felünk viszont amelyik vágyott a Modulus modernségére, zúzós számaira, értetlenül állt a lemez előtt. Egyedül a Teknoskeptic nyújtott némi „vigaszt” ezen részünknek, hiszen annak ellenére, hogy a techno gyökereihez tér vissza, egyedi, előremutató, friss és könyörtelenül döngölős. Követi azt a vonalat, amit az együttes az előző albumukkal lefektetett, valószínűleg ezért is lett a kedvencünk az új albumról.

De egyébként kik vagyunk mi, földi halandók, akik a 21. századi Magyarországon élünk, hogy beskatulyázzuk azt az együttest, akik téren és időn át utaznak, hogy az univerzum titkait kutassák?

 

Írta: Tóth Zsófia, Takács János

 

dd.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://metaltvhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr1216076206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Böngéssz hivatalos weboldalunkon, és érezd jól magad! :)Facebook-on Több Taralmat Találtok!
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/metaltvhungary/