Böngéssz hivatalos weboldalunkon, és érezd jól magad! :)Facebook-on Több Taralmat Találtok!

2020. szeptember 17. 12:09 - Metal TV Hungary

Ilyen volt a X. Tattoo The Sun Fesztivál

Idén szeptember 12-én rendezték meg a DürerKertben a X. Tattoo The Sun Fesztivált, mely gyógyír volt koncertelvonási tünetekben szenvedő lelkünknek. Nem sokkal kapunyitás után érkeztünk, és elégedetten tapasztaltuk, hogy már szép számmal ücsörögtek emberek a kertben.

ttsp.png

Fél 7-kor kezdte meg az este programjait a Beerzebub, mely kellemes csalódást okozott. Alapból nem vagyunk a rapmetal rajongói, de igazán jól esett az együttes zúzdája, nagyon jól bemelegítette a hangulatot a további programokhoz, a koncert végére már lelkesen bólogattunk mi is.

beeze.jpg

Az ő programjukat követte az az együttes, akik számunkra az est fénypontját jelentette: a DivideD. Nyáron jelent meg legújabb albumuk a Behind Your Neon Eyes, ezt a lemezt mutatták be nekünk az este. Igen, ilyen egy igazán jó lemezbemutató koncert: két számot leszámítva kizárólag az új korongról játszottak. A banda érezhetően két részre osztotta a műsort, az első 4 szám irdatlan nagy zúzda volt, mely a [Futurenation]-nel robbant be és a Teknoskeptic-kel tette fel az I-re a pontot. Csak a Follow You alatt juthattunk némi levegőhöz, majd a koncert második felében részt vettünk egy utazáson téren és időn át, hogy végül a ’80-as évek űrkocsmájának táncparkettjén kössünk ki, és folytatódjon a buli. Nem csak a népes közönség, de a zenészek is láthatóan jól érezték magukat. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a szinte állandó poénkodás a színpadon, Brother Belmont vigyorgása és v0id hiperaktivitása, aki erre a koncertre külön ünneplőbe öltözött. A The Last Starfighter alatt egy vendégénekessel kiegészülve fokozták a hangulatot. Végül a modolusos Wormhole-lal zárták a koncertet.

Setlist: [Futurenation] / Roll Out / Space Samurai / Teknoskeptic / Follow You / Ends of Earth / Beam Me Up / Meteorite / The Last Starfighter / Don’t Turn Away / Wormhole

dddd.jpg

A Cadaveres hozta a formáját pörgős számokkal, zúzós dallamokkal. A zenészeken jól érződött, hogy az évek alatt összekovácsolódtak. A basszusgitáros folyamatosan hergelte a közönséget, így fokozva a hangulatot. A zenészek alig álltak meg kis időre, végig mozogtak, bejárták az egész színpadot és élvezték a zenélést. Remek koncertet adtak.

ccc.jpg

A Watch My Dyingtól megszokott pörgős, zúzda volt, durván mélyre hangolt nyolchúros gitárokkal. A színpadon táncosok színesítették a koncertet.

wmd.jpg

Frisslevegőre vágyván kimentünk a kertbe, ahol örömmel tapasztaltuk, hogy nem csak a nagyteremben voltak sokan, hanem a meghitt kerthelyiségben is. Kis pihenés után lecsaptunk v0idra, alias „BigCa$h”-re, és kifaggattuk a DivideD ügyes-bajos dolgairól (az exkluzív interjú később elérhető lesz).

Az indulás előtti utolsó perceket is kiélveztük a DürerKert meghitt falai között, gyönyörű, szép emlékeket idéztünk fel, és azért reméljük, nem kell végleg búcsúznunk a helytől.

 X.Tattoo The Sun Fesztivál: 10/10

 

Írta: Tóth Zsófia, Takács János

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://metaltvhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7316203880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Böngéssz hivatalos weboldalunkon, és érezd jól magad! :)Facebook-on Több Taralmat Találtok!
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/metaltvhungary/